Lees hier de laatste blog van Lemmerlijn Sfeer & Warmte uit Margraten

 • Electrische haard
  28/10/2020
  Sfeer- of sierhaarden, hoe werken ze?

  Je ziet ze in steeds meer woon- en slaapkamers verschijnen; sfeerhaarden, in plaats van een traditionele houtkachel of een haard op gas. En dat is ook niet zo verwonderlijk want wat wij verstaan onder de categorie sfeerhaarden, zijn haarden die een stuk milieuvriendelijker zijn en die gemakkelijk zonder breekwerk geplaatst kunnen worden. Eigenlijk is de definitie van een sfeerhaard een hele brede. Een sfeerhaard is simpel gezegd een haard bedoeld om sfeer te creëren en omdat dit ook kan met een houtkachel of gashaard of een haard op bio-ethanol, is de term sierhaard misschien een betere optie voor wat wij hier te vertellen hebben.

  Lees meer
 • 28/09/2020
  Sfeerhaarden stijl en functie in huis

  In onze blog ‘Sfeer- of sierhaarden, hoe werken ze’, lieten we u al kennis maken met de voordelen van een milieuvriendelijke haard in plaats van een haard gestookt op hout, of op gas. In deze blog leest u uit wat voor verschillende mogelijkheden u kunt kiezen en waarom kiezen voor een sfeerhaard een goede optie is.

  Lees meer
 • 01/05/2020
  Elektrische haarden

  Wilt u graag genieten van de sfeer van een haard in uw huis, maar hebt u geen rookkanaal, gasaansluiting of geen zin steeds met haardhout te moeten slepen, dan is een elektrische haard dé oplossing. U stopt gewoon de stekker in het stopcontact en u geniet van een behaaglijk vlammenspel dat bijna niet van echt te onderscheiden is. De techniek op het gebied van elektrische haarden heeft de afgelopen jaren beslist niet stilgestaan. Kocht u een aantal jaar geleden nog een duidelijke ‘nephaard’, nu zult u verbaasd zijn dat de haard die u ziet, elektrisch is.

  Lees meer
 • Pelletkachel
  08/11/2019
  Is een pelletkachel een goede aanschaf?

  De meeste mensen zijn bekend met houtkachels maar hebben nooit eerder van zogeheten pelletkachels gehoord. Dat is niet heel vreemd, hoewel steeds meer mensen wel voor een pelletkachel kiezen. Pelletkachels zijn kachels die werken op pellets; kleine houtsnippers en zaagsel dat als het ware gezien wordt als afval uit de houtindustrie. Dergelijke kachels zijn over het algemeen iets duurder dan gewone houtkachels, omdat de techniek ervan iets ingewikkelder ligt. Hierbij moet u er overigens wel rekening mee houden dat pelletkachels heel zuinig zijn, waardoor ze in verhouding goedkoper kunnen zijn.

  Lees meer
 • 16/09/2019
  Waarom u zou moeten kiezen voor een houtkachel in huis

  Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om meer sfeer in uw woning te brengen. Met een kwalitatieve en mooie houtkachel brengt u zonder twijfel gezelligheid in een woonkamer, eetkamer of kantoor aan huis. Het gevoel van bij een houtkachel zitten lijkt wel een beetje op dat gevoel dat u kunt ervaren wanneer u buiten rondom het kampvuur zit: gezellig met z’n allen met een hapje en een drankje goede gesprekken voeren rond een warm vuur. Hiermee is een houtkachel in huis vooral in de donkere en koude maanden een echte aanwinst. Maar wist u dat er nog veel meer voordelen zijn waar u van kunt profiteren wanneer u een houtkachel in huis neemt?

  Lees meer