Lees hier de laatste blog van Lemmerlijn Sfeer & Warmte uit Schimmert

 • 06/07/2023
  De haard in de zomer, wat moet ik ermee?

  In de winter is een openhaard een behaaglijke blikvanger in je huis, maar in de zomer wordt hij waarschijnlijk niet of nauwelijks gebruikt en is het een levenloze ruimte waar niet zoveel mee gedaan wordt. Maar dat kan ook anders! Je kunt je openhaard in de zomermaanden eenvoudig een hele andere functie geven. Hoe? Je leest het hier.

  Lees meer
 • Kachel
  22/12/2021
  Je kachel of haard mooi maken en houden

  Een (hout)kachel of open haard is in veel gevallen dé blikvanger in de kamer. Het vuur geeft niet alleen warmte, maar straalt ook gezelligheid uit en de meeste mensen zullen dan ook hun zithoek rondom de kachel / open haard gesitueerd hebben. En van die zithoek wordt waarschijnlijk het hele jaar gebruik gemaakt, ook als de haard, bijvoorbeeld in de zomermaanden, niet gebruikt wordt. De haard blijft zo altijd een opvallend aanwezig item en het is dan ook belangrijk dat hij er mooi en goed onderhouden uitziet. Maar hoe doe je dat nu precies? We vertellen het u hier.

  Lees meer
 • Open haard
  23/06/2021
  Juist bezig zijn met een haard in de zomer

  Nu het buiten warm is, denkt u waarschijnlijk eerder aan het stoken van een vuurkorf in uw tuin dan aan het laten branden van uw gashaard binnen in huis. Misschien steekt u deze nog wel een keertje aan als het een dagje minder weer is en het ’s avonds flink afkoelt, maar over het algemeen zal uw gashaard de komende maanden min of meer ‘werkloos’ zijn. Het is echter niet verstandig om in deze periode helemaal niet naar uw haard om te kijken en te verwachten dat hij weer als een tierelier zal branden in het najaar. Ook een gaskachel heeft namelijk onderhoud nodig en deze periode is hier uitermate geschikt voor.

  Lees meer
 • Haard
  04/03/2021
  Een haard voor elk interieur en voor elke leefstijl

  Was in vroeger tijden het maken van een vuur een noodzaak om warm te blijven en om te kunnen koken, tegenwoordig associëren we het met sfeer en gezelligheid. Heerlijk knus bij de haard, met een goed boek, een wijntje of warme chocolademelk, is voor veel mensen dé manier om heerlijk te ontspannen en te genieten. De keuze in haarden is enorm. Zo zijn er natuurlijk nog steeds traditionele houtkachels, maar er zijn ook verschillende soorten gaskachels en prachtige elektrische kachels die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Op onze site vindt u ze allemaal, neem er eens een kijkje om u te oriënteren op de mogelijkheden voor uw interieur.

  Lees meer
 • 04/02/2021
  Waarom gaan voor een gashaard?

  Ondanks het feit dat het de bedoeling is dat heel Nederland voor 2050 van het gas af is, zijn gashaarden anno nu nog steeds onverminderd populair. En dat is niet zo gek, want met een gashaard realiseert u vrij eenvoudig een warm, sfeervol én gezellig huis. En dat met een simpele druk op de knop, want bij een gashaard hoeft u niet eerst hout te verzamelen en een vuur te maken. U hebt binnen no time een heerlijk vuur en met hetzelfde gemak zet u de haard ook weer uit. Dit betekent dat u, ook als u maar even thuis bent, gerust de haard aan kunt zetten.

  Lees meer
 • Electrische haard
  28/10/2020
  Sfeer- of sierhaarden, hoe werken ze?

  Je ziet ze in steeds meer woon- en slaapkamers verschijnen; sfeerhaarden, in plaats van een traditionele houtkachel of een haard op gas. En dat is ook niet zo verwonderlijk want wat wij verstaan onder de categorie sfeerhaarden, zijn haarden die een stuk milieuvriendelijker zijn en die gemakkelijk zonder breekwerk geplaatst kunnen worden. Eigenlijk is de definitie van een sfeerhaard een hele brede. Een sfeerhaard is simpel gezegd een haard bedoeld om sfeer te creëren en omdat dit ook kan met een houtkachel of gashaard of een haard op bio-ethanol, is de term sierhaard misschien een betere optie voor wat wij hier te vertellen hebben.

  Lees meer
 • 28/09/2020
  Sfeerhaarden stijl en functie in huis

  In onze blog ‘Sfeer- of sierhaarden, hoe werken ze’, lieten we u al kennis maken met de voordelen van een milieuvriendelijke haard in plaats van een haard gestookt op hout, of op gas. In deze blog leest u uit wat voor verschillende mogelijkheden u kunt kiezen en waarom kiezen voor een sfeerhaard een goede optie is.

  Lees meer
 • 01/05/2020
  Elektrische haarden

  Wilt u graag genieten van de sfeer van een haard in uw huis, maar hebt u geen rookkanaal, gasaansluiting of geen zin steeds met haardhout te moeten slepen, dan is een elektrische haard dé oplossing. U stopt gewoon de stekker in het stopcontact en u geniet van een behaaglijk vlammenspel dat bijna niet van echt te onderscheiden is. De techniek op het gebied van elektrische haarden heeft de afgelopen jaren beslist niet stilgestaan. Kocht u een aantal jaar geleden nog een duidelijke ‘nephaard’, nu zult u verbaasd zijn dat de haard die u ziet, elektrisch is.

  Lees meer
 • Pelletkachel
  08/11/2019
  Is een pelletkachel een goede aanschaf?

  De meeste mensen zijn bekend met houtkachels maar hebben nooit eerder van zogeheten pelletkachels gehoord. Dat is niet heel vreemd, hoewel steeds meer mensen wel voor een pelletkachel kiezen. Pelletkachels zijn kachels die werken op pellets; kleine houtsnippers en zaagsel dat als het ware gezien wordt als afval uit de houtindustrie. Dergelijke kachels zijn over het algemeen iets duurder dan gewone houtkachels, omdat de techniek ervan iets ingewikkelder ligt. Hierbij moet u er overigens wel rekening mee houden dat pelletkachels heel zuinig zijn, waardoor ze in verhouding goedkoper kunnen zijn.

  Lees meer
 • 16/09/2019
  Waarom u zou moeten kiezen voor een houtkachel in huis

  Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om meer sfeer in uw woning te brengen. Met een kwalitatieve en mooie houtkachel brengt u zonder twijfel gezelligheid in een woonkamer, eetkamer of kantoor aan huis. Het gevoel van bij een houtkachel zitten lijkt wel een beetje op dat gevoel dat u kunt ervaren wanneer u buiten rondom het kampvuur zit: gezellig met z’n allen met een hapje en een drankje goede gesprekken voeren rond een warm vuur. Hiermee is een houtkachel in huis vooral in de donkere en koude maanden een echte aanwinst. Maar wist u dat er nog veel meer voordelen zijn waar u van kunt profiteren wanneer u een houtkachel in huis neemt?

  Lees meer