Warm de winter door met pelletkachels uit Schimmert

Vol met voordelen en altijd lekker warm: overweeg een pelletkachel! De pelletkachel is een kachel waarin houtpellets verbrand worden. Deze kachel lijkt vanwege het raam waarin de vlam zichtbaar is op een houtkachel. Houtpellets zijn een vorm van vaste brandstof. Deze brandstof wordt vervaardigd uit samengeperst houtafval. Bij toepassing in huis kan 30% bespaard worden ten opzichte van conventionele verwarming. Kom langs bij Lemmerlijn Sfeer & Warmte in Schimmert; we vertellen u graag meer!

Contact

Werking pelletkachels

De pelletkachel heeft een ingebouwd reservoir voor pellets. Deze worden vanuit dat reservoir door middel van een wormschroef mechanisch naar de vuurkorf getransporteerd. In de vuurkorf worden de pellets automatisch ontstoken met behulp van een gloeispiraal en gedoseerde luchttoevoer. Afhankelijk van de gevraagde warmte regelt de pelletkachel de snelheid van aanvoer van pellets en de luchttoevoer. De rookgassen worden met een ventilator naar buiten geblazen. Een pelletkachel heeft een beduidend hoger rendement dan een traditionele houtkachel of open haard. Een aparte ventilator blaast de verwarmde lucht de ruimte in. In tegenstelling tot de traditionele houtkachel die zijn warmte vooral afgeeft door stralingswarmte, geeft een pelletkachel de meeste warmte af door convectie.

Het gemak van een pelletkachel

De moderne pelletkachel is uitgerust met een elektronisch regelsysteem. Dit optimaliseert het verbrandingsproces en bevat diverse veiligheidsinstellingen. Hierdoor kan de pelletkachel schoon branden en een hoog rendement bereiken. Het gebruikscomfort van een pelletkachel is hoog ten opzichte van de conventionele houtkachel door de automatische ontsteking, uitdoving en de ingebouwde (klok)thermostaat. Veel pelletkachels zijn uitgerust met een instelbaar weekprogramma waardoor de kachel zichzelf op gezette tijden aan- of uitschakelt.

Partnerlinks:

Pelletkachels

Meer weten over pelletkachels? Bel 06-51636878