Waarom gaan voor een gashaard?

Ondanks het feit dat het de bedoeling is dat heel Nederland voor 2050 van het gas af is, zijn gashaarden anno nu nog steeds onverminderd populair. En dat is niet zo gek, want met een gashaard realiseert u vrij eenvoudig een warm, sfeervol én gezellig huis. En dat met een simpele druk op de knop, want bij een gashaard hoeft u niet eerst hout te verzamelen en een vuur te maken. U hebt binnen no time een heerlijk vuur en met hetzelfde gemak zet u de haard ook weer uit. Dit betekent dat u, ook als u maar even thuis bent, gerust de haard aan kunt zetten.

Wat voor soorten gashaarden zijn er?
Er zijn diverse soorten gashaarden op de markt. Zo zijn er inbouwgashaarden, inzetgashaarden en vrijstaande gashaarden, in zowel klassieke vorm als ook in uiterst modern en trendy. Ze komen allemaal met een zeer realistisch vlammenbeeld, wat niet of nauwelijks van echt te onderscheiden is. En in een aantal gevallen kunt u ook kiezen voor een kachel met een hoog rendement, waardoor u de ruimte ook nog eens heerlijk warm stookt. Dit betekent dat er altijd wel een haard te vinden is die past in uw interieur, zowel in de woonkamer en/of de keuken en wat dacht u van de slaapkamer? Het enige dat u nodig hebt als u een gaskachel kiest, is een gasaansluiting en een rookkanaal. Deze laatste hoeft niet via het dak, zoals bij een houtkachel verplicht is, een doorvoer door de gevel behoort ook tot de mogelijkheden.

Waarom zou ik kiezen voor een gashaard
Een gaskachel biedt nog meer voordelen. Zo hebt u er geen rommel van en hoeft u nooit een aslade leeg te scheppen, de kachel ruikt niet en stoot geen fijnstof uit en daarnaast is hij energiebesparend. Ook vergt een gaskachel maar weinig onderhoud. Een keer per jaar een grote beurt waarbij de ruit wordt schoongemaakt – hier komen wel roetdeeltjes op te zitten – en een controle van het thermokoppel volstaan. Deze laatste is onderhevig aan slijtage en zal na een aantal jaren misschien aan vervanging toe zijn.


Het aanschaffen van een gashaard is dus nog steeds een goede keuze; het blijft nog jaren de sfeermaker in uw interieur. En wilt u inspiratie opdoen over de verschillende mogelijkheden van gashaarden, neem dan een kijkje op onze website of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Margraten. We vertellen u graag alles over onze collectie gashaarden.

Feed