Haard

Een haard voor elk interieur en voor elke leefstijl

Was in vroeger tijden het maken van een vuur een noodzaak om warm te blijven en om te kunnen koken, tegenwoordig associëren we het met sfeer en gezelligheid. Heerlijk knus bij de haard, met een goed boek, een wijntje of warme chocolademelk, is voor veel mensen dé manier om heerlijk te ontspannen en te genieten. De keuze in haarden is enorm. Zo zijn er natuurlijk nog steeds traditionele houtkachels, maar er zijn ook verschillende soorten gaskachels en prachtige elektrische kachels die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Op onze site vindt u ze allemaal, neem er eens een kijkje om u te oriënteren op de mogelijkheden voor uw interieur.

Wat voor haarden zijn er eigenlijk?
Om u een beeld te schetsen van de verschillende haarden, zetten we ze in deze blog kort voor u op een rijtje.

Houthaarden/houtkachels
In een houtkachel stookt u, en de naam zegt het al, hout. Hiermee creëert u direct zowel sfeer als warmte en het geluid van knappend hout, samen met de geur zorgen voor een echt ‘belevingsgevoel’. Was een houtkachel vroeger erg milieuonvriendelijk, door nieuwe technieken is de uitstoot van fijnstof aanzienlijk verminderd.

Gashaarden
Op het gebied van gashaarden is tegenwoordig enorm veel keus. Zo zijn er inbouw-, voorzet- en vrijstaande gashaarden te verkrijgen die allemaal met een druk op de knop aan en uit te zetten zijn. Gashaarden met een hoog rendement zijn energiebesparend en zeer vriendelijk voor het milieu.

Elektrische haarden
Een elektrische haard is dé haard van de toekomst. U hebt er geen hout of gas voor nodig en ook geen rookkanaal, een stopcontact volstaat. Zag je vroeger duidelijk dat de vlammen in de kachel ‘niet echt’ waren, tegenwoordig zijn de haarden door techniek met ledlampen en watermist niet meer van echt te onderscheiden. In principe is een elektrische haard een sfeerhaard, maar ze zijn ook verkrijgbaar met een warmte-element, zodat ze de kamer zeer behaaglijk maken.

Pelletkachels
In onze showroom hebben we ook nog een uitgebreid assortiment aan pelletkachels. Een kachel die veel weg heeft van een houtkachel, maar die brandt op pellets, samengeperst houtafval. Deze pellets worden via een reservoir naar de vuurkorf geleid, waardoor de kachel ingesteld kan worden om op vaste tijden aan en uit te schakelen.

Denkt u na over een kachel of haard als sfeermaker in uw interieur? Doe dan alvast inspiratie op via onze website.

Feed