Waarom u zou moeten kiezen voor een houtkachel in huis

Er zijn verschillende stappen die u kunt ondernemen om meer sfeer in uw woning te brengen. Met een kwalitatieve en mooie houtkachel brengt u zonder twijfel gezelligheid in een woonkamer, eetkamer of kantoor aan huis. Het gevoel van bij een houtkachel zitten lijkt wel een beetje op dat gevoel dat u kunt ervaren wanneer u buiten rondom het kampvuur zit: gezellig met z’n allen met een hapje en een drankje goede gesprekken voeren rond een warm vuur. Hiermee is een houtkachel in huis vooral in de donkere en koude maanden een echte aanwinst. Maar wist u dat er nog veel meer voordelen zijn waar u van kunt profiteren wanneer u een houtkachel in huis neemt?

Bespaar flink op de stookkosten met een houtkachel

Natuurlijk brengt een houtkachel een fijne, gezellige sfeer in uw kamer. Maar wist u dat u met een houtkachel ook flink kunt besparen op de stookkosten? Een kachel op hout levert ontzettend veel warmte op voor relatief weinig brandstof. Daarnaast is er bij een houtkachel sprake van een hoog rendement omdat er weinig warmte verloren gaat door de schoorsteen. Tel daarbij op dat stookhout helemaal niet zo duur is en u heeft een flinke totale kostenbesparing wanneer u voor een houtkachel gaat.

Hoeveel kunt u besparen op de energierekening?
Wist u dat u gemiddeld tot wel 50% kunt besparen op uw gasrekening wanneer u iedere avond hout stookt in een houtkachel? Dit verschilt ook nog eens per soort houtkachel en dit percentage kan zelfs nog hoger liggen. Een moderne houtkachel kan bijvoorbeeld zelfs een rendement hebben van maar liefst 75%! Kiest u voor een zogeheten speksteenkachel dan kiest u voor een uitzonderlijk hoog rendement. Een speksteenkachel levert namelijk tot wel 90% rendement op. Er is dus bijna geen reden om niet te kiezen voor een houtkachel!

Houtkachel aansluiten op uw cv-installatie
Wilt u nóg meer besparen op uw energierekening? Dan is het aan te raden om uw houtkachel aan te sluiten op uw cv-installatie. De warmte die wordt opgewekt met de houtkachel komt zo in uw cv terecht, waardoor u daar rechtstreeks gebruik van maakt. Daardoor bent u minder afhankelijk van warmte die op een andere manier wordt opgewekt.
Met een houtkachel kunt u dus voor een heel groot deel zelf zorgen voor uw warmte op diverse plekken in uw woning én u bent bezig om op een duurzame manier warmte op te wekken. Win-winsituatie dus.

Heeft u interesse in het aanschaffen van een houtkachel? Of wilt u meer informatie over het kopen van een houtkachel in de omgeving van Margraten? De experts van haard- en kachelspecialist Lemmerlijn helpen u graag verder.

Feed