Elektrische haarden

Wilt u graag genieten van de sfeer van een haard in uw huis, maar hebt u geen rookkanaal, gasaansluiting of geen zin steeds met haardhout te moeten slepen, dan is een elektrische haard dé oplossing. U stopt gewoon de stekker in het stopcontact en u geniet van een behaaglijk vlammenspel dat bijna niet van echt te onderscheiden is. De techniek op het gebied van elektrische haarden heeft de afgelopen jaren beslist niet stilgestaan. Kocht u een aantal jaar geleden nog een duidelijke ‘nephaard’, nu zult u verbaasd zijn dat de haard die u ziet, elektrisch is.

Hoe werkt een elektrische haard?
Een elektrische haard – de naam zegt het al - werkt op elektriciteit, op het lichtnet dus. Het enige dat nodig is, is een stopcontact. Er zijn verschillende soorten haarden op de markt die gebruik maken van verschillende technieken. Zo zijn er modellen met LED verlichting. Het vlambeeld wordt door middel van LEDs geprojecteerd op een glasplaat. Hierdoor ontstaat een realistisch maar meestal wel ‘plat’ beeld, dat alleen goed zichtbaar is aan de voorzijde van de haard. Maar natuurlijk staat ook hier de techniek niet stil en zijn inmiddels de eerste driedimensionale versies te koop.
Andere modellen werken op waterdamp. Met deze ingenieuze techniek wordt het vuurbeeld heel realistisch en lijken de vlammen sterk op die van een gas- of houthaard. In een waterdamphaard zitten waterreservoirs. Het water hierin wordt verwarmd, waardoor het verdampt en een soort mist of nevel ontstaat van hele kleine druppeltjes. Door deze druppeltjes op een speciale manier te verlichten, ontstaat een heel realistisch vlameffect. Een bijkomend voordeel van deze haarden is dat de vrijkomende waterdamp bijdraagt aan een goede luchtvochtigheid in huis. De meeste modellen worden niet warm, maar er zijn modellen te koop die te gebruiken zijn als bijverwarming.

Wat zijn de voordelen ten aanzien van een normale haard?
Een elektrische haard is de haard van de toekomst en een duurzaam alternatief. Hij is energiezuinig, kindvriendelijk – er is geen brandgevaar en geen kans op verbranding - en hij stoot geen fijnstof uit. Een elektrische haard kan overal waar stroom is, staan en is door de prachtige modellen een echte blikvanger in woon- of slaapkamer, in de keuken of zelfs op kantoor.

Kom de mogelijkheden van een elektrische haard eens met eigen ogen aanschouwen in onze showroom in Margraten. We helpen u graag en geven u uitgebreid advies welke haard het beste past bij uw (woon)situatie.

Feed