Sfeerhaarden stijl en functie in huis

In onze blog ‘Sfeer- of sierhaarden, hoe werken ze’, lieten we u al kennis maken met de voordelen van een milieuvriendelijke haard in plaats van een haard gestookt op hout, of op gas. In deze blog leest u uit wat voor verschillende mogelijkheden u kunt kiezen en waarom kiezen voor een sfeerhaard een goede optie is.

Wat zijn de verschillende mogelijkheden?
In principe zijn er drie verschillende soorten sfeerhaarden; de inzethaard, de wandhaard en de vrijstaande haard.

  • De inzethaard
    De naam zegt het al; een inzethaard is een haard die ergens in geplaatst wordt. Dit kan een muur, een kast of een al bestaande schouw zijn. De enige voorwaarde is een stopcontact, liefst achter de haard, zodat er geen draden zichtbaar zijn. De meeste inzethaarden hebben een strak, rechthoekig design, met of zonder lijst en kunnen zowel met spiegelreflectie als met waterdamp uitgevoerd worden. Bij de waterdamvariant zijn de vlammen, door een combinatie van damp, gekleurde ledlampen en verschillen in luchtdruk, niet van echt te onderscheiden. Een inzethaard kan met en zonder glaswand geleverd worden.
  • De wandhaard
    Voor de installatie van een wandhaard is niet meer dan alleen een wand nodig. De haard wordt met behulp van beugels opgehangen en kan dus overal geplaatst worden. Er zijn wandhaarden leverbaar met een warmte-element, wat de combinatie van sfeer en warmte mogelijk maakt.
  • De vrijstaande haard
    Een vrijstaande haard is in diverse modellen leverbaar, van klassiek tot heel modern. Voordeel van deze haard is dat u niet hoeft te boren in een muur, de haard kan overal geplaatst worden, als er maar een stopcontact aanwezig is.


Verlies ik met een sfeerhaard de functie van een normale of gashaard?

Niet alle sfeerhaarden zijn voorzien van een warmte-element. Als u toch graag uw kamer laat verwarmen door ‘haardwarmte’ dan is het verstandig wel zo’n element te kiezen. Met een afstandsbediening regelt u de thermostaat, zodat de temperatuur in de ruimte altijd aangenaam is. Het grote voordeel van een warmte-element is dat het, net als de gehele haard, werkt op elektriciteit, waardoor er geen verbranding plaatsvindt. Dit is niet alleen aanzienlijk milieuvriendelijker, het is ook een stuk veiliger. U hebt geen rondspringende vonken, of de kans u te branden, een ideale optie met kinderen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van een sfeerhaard? Kom dan eens langs in onze sfeervolle zaak en krijg een indruk van de uitgebreide collectie die wij u te bieden hebben.

Feed